Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit üzen a második Orbán kormá
  2009-06-03 22:40:09, szerda
 
  MIT ÜZEN A MÁSODIK ORBÁN-KORMÁNYNAK A ,,SZEMKILÖVÉS" TABUJA? A legrosszabbakat, ha a tabusítóknak akar megfelelni
2009. június 2. 15:20:17

Tavaly márciusban lapunk interjút készített Fodor Márkkal, az Amnesty International Magyarország akkori igazgatójával.



A volt igazgató zavart hebegéssel igyekezett azokat az okokat magyarázni, amiért a ,,szemkilövés" kifejezés az Amnesty International-nek a Gyurcsány-kormány emlékekből kitörölhetetlen rendőrterrorját is tartalmazó jelentésében nem szerepelt. Magyarázkodásában szó esett arról, hogy a szemkilövés ,,jó kérdés"; hogy a szervezetük keresőrendszerét frissítik; hogy a rendőrségben vannak ,,strukturális problémák"; hogy noha olvassák a Magyar Nemzetet, abból nem tűnt fel számukra a szemkilövés és arról, hogy a Civil Jogász Bizottságnak a 2006. október 23-24-i brutalitásáról készített jelentéséről tőlünk halott először . Majd arra a kérdésre, hogy ha Putyin rendőrsége kilőtte volna Garri Kaszparov - belföldi támogatottság nélküli orosz ellenzéki - szemét, vajon ezt az aktust se emelték volna ki egy jelentésben, azt felelte, hogy ha a rendőrség csak szemet lő ki, akkor azt kiemelték volna. Arra a viszontkérdésre Fodor Márk hosszabb köntörfalazás után sem tudott válaszolni arra, hogy tud-e olyan példát mondani, amikor egy rendőrség csak szemeket lő ki.



Az interjút követően egyébként a londoni szervezet magyarországi fiókjánál igazgatócsere történt.



Vajon mi lehet az igazi oka annak, hogy az Amnesty International a ,,szemkilövés" kifejezést és témáját nem vette fel az 1956-os magyar forradalom ötvenedik évfordulóján elkövetett jogsértésekről szóló jelentésébe?

És mi lehet az oka annak, hogy ugyanez az aktív feledés fedezhető fel a New York-i Freedom House jelentésében is, noha annak szintén van budapesti irodája? Vagy az összes többi nemzetközi emberjogi szervezet jelentéséből a ,,szemkilövés" éppen úgy hiányzik, mint az amerikai külügyminisztérium éves, emberjogi országjelentésében?



Az is érezhető, hogy a szemkilövetés - talán annak kifejezőereje, netán az uralkodó ,,politikailag korrekt" légkör megsértése miatti félelem miatt - tabutéma volt az Európai Unió intézményeiben is. Olyannyira, hogy még az Európai Parlament jobboldali képviselői se említették meg egyetlen egyszer sem, és a 2006. október 23-i eseményekről a nemrégiben Strasbourgban rendezett fotókiállításról pont az erről szóló, legborzalmasabb és a Gyurcsány-kormány uralmának lényegét leginkább kifejező fotók hiányoztak.



Lapunkban várhatóan néhány nap múlva interjú jelenik meg Leonard Orban, az Európai Bizottság többnyelvűségért felelős biztosával. A biztos rendkívül döbbenten reagált arra a kérdésre, hogy mit jelent neki a ,,szemkilövés" kifejezés. Elmondta, hogy annak nincs is román megfelelője. Vagyis: az Európai Bizottsághoz még máig nem jutott el annak híre, hogy mi történt a végzetes napon Budapesten.

Már ha ez hihető egy olyan, több tízezer embert foglalkoztató szervezetről, amely árgus szemekkel figyel és fordíttat mindent, ami a tagállamokban történik.



Ami a bizottság ,,nem hallok, nem látok" álláspontját illeti, azt még pikánsabbá teszi, hogy Franco Frattini, az Európai Bizottság korábbi alelnöke és igazságügyért, szabadságjogokért és biztonsági kérdésekben felelős biztosa angol fordításban kapta meg a Civil Jogász Bizottság jelentését, amelynek 2. számú függeléke (Esetleírások a 2006. október 23-24-i eseményekkel kapcsolatban/A Demokrácia Központ esettárából) ilyen eseteket is tartalmaz:



,,október 23. délután 6 óra körül



B. Zs. a Fidesz nagygyűlésén tartózkodott a Deák tér közelében a Károly körúton, ahol a rendőri túlkapás következtében 17.00 körül gumilövedék érte a bal szemét... Látlelete van. Látása nagy valószínűséggel tartósan károsult, pupillája fényre nem reagál...



október 23. délután 6 körül



23-án a nagygyűlést megelőzően szeretett vona a Deák tér felé menni, má a rendőri támadás miatt a Dob utcába menekült többedmagával. Felfigyelve arra, hogy sokan az utcába futottak, nézett hátra, és ekkor egy lövés érte a szeme belső sarkánál. Ájultan esett össze. Mentő vitte a Honvéd Kórházba...



október 23. délután 6 után



Az illető édesanyja tett nálunk bejelentést. A sértettet kórházban ápolták több napon keresztül (Péterfy). A szeme sérült, este a Síp utcánál történt 23-án este, vétlen szemlélője volt a történéseknek. Látása jelentősen károsult, ezentúl csak szemüveg használatával fog látni. Mentő szállította be a kórházba...



október 23. este



G. L. a Fidesz nagygyűlése után a Nagyvárad téren találkozott egy barátjával, majd 9 óra körül visszatért az Astoriához. Aztán a Rákóczi út és Nyár utca találkozásánál tartózkodott, amikor egy gumilövedék eltalálta. a Rendőri sorfal felől érte a támadás. Gyalog jutott el, súlyos sérüléssel a halántékán, a Péterfy S. utcai Kórházba. Szemsérülése további operációt igényel. November 2-án távozott a kórházból. Feljelentést tett az ügyészségen."



Rendkívülinek tekinthető az is, hogy ezek az esetek, azaz éppen a szemekre célzás és azok kilövése, elkerülték a teljes nyugati sajtó figyelmét, holott annak nem egy tudósítója már az 1990-es fordulat vagy a kilencvenes évek eleje óta él Magyarországon - sokuk rendszeres rettegésükről számolva be médiájukban a szélsőségektől.



Vajon mi ennek az oka? Az, amit Szavolszkij budapesti orosz nagykövet támadhatatlanul fogalmazott meg, amikor azt mondta, ,,tudjuk, hogy ez a sajtó kinek a kezében van"?

Arról a sajtóról van szó egyébként, amely azonnal jelentést ad ki rasszista indítékú támadásokról anélkül, hogy a támadót azonosítanák, de következetesen hallgat a mai kormányt és az SZDSZ-t egy kicsit is kínosan érintő olyan ügyekről, mint arról, hogy a kormány a politikusok elleni tojásdobálást a világon egyedül börtönnel bünteti, vagy Demszky Gábor budapesti főpolgármester és Kivágó Iván Györgyné, a kommunista kémelhárítás megbecsült tagjának pikáns szövetségéről.



De a szemkilövés és általában az akkori iszonyat a 47 tagú, Strasbourg-i Európa Tanács figyelmét is elkerülte. Hogy Eörsi Mátyás szemét nem bökte ki, érthető, de hogy a jobboldali magyar küldöttek figyelmét is elkerülte, az már különösebb, holott ennek az intézménynek honlapja szerint látóterének központjában az emberi jogok, a demokrácia és a jog uralma áll, első célja pedig ,,az emberi jogok, a plurális demokrácia és a jog uralmának védelme".



A nyugati emberjogi szervezetek jelentéseikben szinte teljes egészében a Magyarországon működő, a közvélemény szemében balliberálisnak tekintett helyi emberjogi szervezetektől kapják.



Ezek egyike a Magyar Helsinki Bizottság, amelynek tiszteletbeli elnöke az SZDSZ-es eszmekörhöz pontosan annyira köthető Komoróczy Géza, mint Kőszeg Ferenc, aki e balliberális pártalakulatnak formálisan is egyik vezetője volt. És aki korábban - ,,valódi" emberjogi aktivistaként - az országház előtt demokratikusan tüntető embereknek szamárfület mutatott, majd sikertelenül perelte kártérítésre a ruháját ért tojás megtisztításának 1600 forintos költségét.



Ezek a Komoróczy/Kőszeg-féle szervezetek alapvető ellenérzést mutatnak minden iránt, ami a jobboldallal köthető össze, és munkájuk alapján fő céljuk az, hogy a világ a balliberális kormányzatoknak a nyugati világ demokráciájában érvelhetően példátlan kilengéseit azok valódi mélységében, azaz valóságában ne ismerhesse meg.



A jobboldal és a jobboldali sajtó elleni féktelen gyűlöletük a valóság durva tagadására is ragadtatja őket.



Lapunkban egy február végén Globális megbélyegzés címen megjelent vezércikk állításaira a Magyar Helsinki Bizottság perrel fenyegetőzve követelt több pontban helyreigazítást. Az első követelés úgy kezdődött, hogy nem felel meg a valóságnak az a tényállítás, amely szerint a bizottságot elsősorban a Soros Alapítvány és a Nyílt Társadalom Intézet finanszírozza.

A bizottság saját honlapján viszont ez áll: ,,Az utóbbi években a Magyar Helsinki Bizottság főbb támogatói: a Soros Alapítvány, a Nyílt Társadalom Intézet..."



Említett cikkünk azt is kifogásolta, hogy a Magyarországon 2006. október 23-án történtekről e szervezet messze nem a valóságnak megfelelően tájékoztatott. Míg a fenyegető levél ezt a pontot is korrigáltatni akarta, saját honlapjukon 2006. október 26-án megjelent közleményük így kezdődik: ,,A sajtóban megjelent híradásokból, valamint a hozzánk érkezett levelekből az tűnik ki, hogy a Magyar Helsinki Bizottság október 24-i közleményét sokan félreértették. Álláspontunk szerint a be nem jelentett, valamint az erőszakosan fellépő tüntető csoportok rendőri feloszlatásának elrendelése, tehát az erre vonatkozó parancs kiadása volt jogszerű."



A fentiek nehezen cáfolható példái annak, hogy a ,,Nyugat" véleményformáló intézményei és emberjogi szervezetei, sőt nem egyszer politikai gépezete a valóság tagadását és kizárását sem tartja súlyos árnak, ha nálunk a neoliberálissá vedlett volt kommunisták és csatolt részei érdekeinek megvédéséről van szó. Holott az ezért fizetendő ár valóban súlyos: ma már szerencsére a magyar közvélemény túlnyomó többsége kifejezett undorral fordul el a nagy szavakat, a szabadság és demokrácia értékeit hangoztatóktól és így sajnos a Nyugat alapvető intézményeitől, amelyek éppen oly brutalitással alkalmazzák a kettős mércét a magyar társadalommal szemben, mint amilyen brutalitással annak helyi kedvencei lövetik ki a demokratikus jogaikat gyakorlók szemét.



A következő kormány - hacsak valami rendkívüli fordulatra nem kerül sor - jobboldali lesz, Orbán Viktor miniszterelnökségével.

A baj az, hogy míg a közvélemény nagy része már szinte teljes tudatában van annak, hogy mit várhat e nyugati intézményektől, a Fidesz politikusaira önáltatásuk miatt a Nyugatot feltétlen barátnak tekintve, hatalmas csalódás és kiábrándultság vár.



Már most meg tudnánk írni azokat a cikkeket, amelyek a választások utáni hónapoktól kezdve jelennek meg majd a nyugati sajtóban és azok a ,,jogsértések", amelyek cáfolatára a második Orbán-kormánynak hatalmas energiája fecsérlődik el. És már most tudjuk, hogy milyen, szándékosan a nemzetnek és választott kormányának ártó, hazug eszmék hullanak majd termékeny talajra az osztrák Der Standardtól a globális emberjogi szervezeteken át a budapesti holland nagykövetségig és nála hatalmasabb társaiig.



Sokkal hatékonyabb út lenne tanulmányozni azt - például akár a korábban ,,szélsőjobboldalinak" nevezett kormányok által vezetett Svájc vagy Olaszország példáján -, hogy a siker útja nem az ,,appeasement", a nyugati intézmények kegyeinek keresése, hanem a saját érdekek kíméletlen érvényesítése úgy, hogy a globális politikai színpadon a szereplők egymással ellentétes vagy azonos, illetőleg részben átfedő érdekeit megkeresve kell velük tárgyalni, a belső ellenérdekeltek anyagi forrásait drasztikusan addig csökkentve, ameddig nem ütik kezükkel a szőnyeget megadást jelezve, és bizonyíthatóan hagynak fel azzal a munkájukkal, amelyre sokaknak van már néhány kiforrott meghatározása és jelzője.



Lovas István



Forrás: Magyar Nemzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: többnyelvűségért, megtisztításának, keresőrendszerét, fotókiállításról, legborzalmasabb, pártalakulatnak, legrosszabbakat, valószínűséggel, kormányzatoknak, támadhatatlanul, demokráciájában, véleményformáló, feloszlatásának, rendőrterrorját, kitörölhetetlen, helyreigazítást, balliberálisnak, viszontkérdésre, ellenérdekeltek, főpolgármester, következetesen, szervezetektől, nagykövetségig, jelentéseikben, magyarországon, demokratikusan, intézményeiben, szélsőségektől, kiábrándultság, brutalitásáról, intézményeitől, találkozásánál, neoliberálissá, hangoztatóktól, bizonyíthatóan, intézményektől, tabusítóknak akar, volt igazgató, okokat magyarázni, szemkilövés „, szervezetük keresőrendszerét, rendőrségben vannak, rendőrség csak, viszontkérdésre Fodor, interjút követően, londoni szervezet, 1956-os magyar, aktív feledés, összes többi, uralkodó „, nemrégiben Strasbourgban, erről szóló, ÜZEN MÁSODIK ORBÁN-KORMÁNYNAK, Fodor Márkkal, Amnesty International Magyarország, Amnesty International-nek, Magyar Nemzetet, Civil Jogász Bizottságnak, Garri Kaszparov, Fodor Márk, Amnesty International, York-i Freedom House, Európai Unió, Európai Parlament, Leonard Orban, Európai Bizottság, Európai Bizottsághoz, Franco Frattini, Civil Jogász Bizottság, Demokrácia Központ, Honvéd Kórházba, Péterfy, Demszky Gábor, Kivágó Iván Györgyné, Strasbourg-i Európa Tanács, Hogy Eörsi Mátyás, Magyar Helsinki Bizottság, Komoróczy Géza, Kőszeg Ferenc, Soros Alapítvány, Nyílt Társadalom Intézet, Orbán Viktor, Lovas István, Magyar Nemzet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Facebookon kaptam  Adakozás  Nagyi telefonál  Kaffka_Margit  Png férfi  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Nem számIt  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gonosz démon-álarc  Nem méltó hozzád  Az igazi szeretetért rendszeri...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Idő  Éretlen vers  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Próbálj meg ...  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Erdőn  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Németh László tollából  Png nő  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Esti kép  Kellemes délutánt kívánok  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Alázat  Éretlen vers  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nevem  Albert Einstein gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nem méltó hozzád  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem számIt  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Éretlen vers  Esti kép  Minden harmadik...  Nem méltó hozzád  Alázat  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép estét kedves látogatóimna...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy hatékony szolga  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Png kutya  George Gordon Lord Byron: Inez...  Tavaszi kép  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Ágai Ágnes – Csendélet  Rátalálsz  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tabusítóknak akar, volt igazgató, okokat magyarázni, szemkilövés &#8222, szervezetük keresőrendszerét, rendőrségben vannak, rendőrség csak, viszontkérdésre Fodor, interjút követően, londoni szervezet, 1956-os magyar, aktív feledés, összes többi, uralkodó &#8222, nemrégiben Strasbourgban, erről szóló, biztos rendkívül, végzetes napon, tagállamokban történik, bizottság &#8222, rendőri túlkapás, nagygyűlést megelőzően, rendőri támadás, utcába futottak, lövés érte, szeme belső, illető édesanyja, sértettet kórházban, szeme sérült, gumilövedék eltalálta, szemekre célzás, teljes nyugati, 1990-es fordulat, kilencvenes évek, sajtó kinek, kezében van&#8221, támadót azonosítanák, politikusok elleni, világon egyedül, kommunista kémelhárítás, akkori iszonyat, jobboldali magyar, intézménynek honlapja, emberi jogok, plurális demokrácia, nyugati emberjogi, közvélemény szemében, országház előtt, jobboldallal köthető, balliberális kormányzatoknak, nyugati világ, jobboldali sajtó, valóság durva, február végén, első követelés, bizottságot elsősorban, bizottság saját, utóbbi években, valóságnak megfelelően, fenyegető levél, sajtóban megjelent, hozzánk érkezett, erőszakosan fellépő, erre vonatkozó, fentiek nehezen, valóság tagadását, neoliberálissá vedlett, ezért fizetendő, magyar közvélemény, nagy szavakat, kettős mércét, magyar társadalommal, demokratikus jogaikat, következő kormány, közvélemény nagy, választások utáni, nyugati sajtóban, második Orbán-kormánynak, globális emberjogi, budapesti holland, korábban &#8222, siker útja, nyugati intézmények, saját érdekek, globális politikai, szereplők egymással, belső ellenérdekeltek, szőnyeget megadást, többnyelvűségért, megtisztításának, keresőrendszerét, fotókiállításról, legborzalmasabb, pártalakulatnak, legrosszabbakat, valószínűséggel, kormányzatoknak, támadhatatlanul, demokráciájában, véleményformáló, feloszlatásának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.